Badhuisweg 34 4506 BC Cadzand

Bij veel mensen beter bekend als ‘ziekenfondsvervoer’. Dit zijn alle ritten die worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wij merken vaak dat maar weinig personen weten dat ze recht hebben op taxivervoer vanuit de basisverzekering! Wel vervelend, want dit betekend vaak dat mensen zich in allerlei bochten moeten wringen om toch maar op tijd in het ziekenhuis te kunnen zijn! Wanneer heeft u nu recht op taxivervoer via uw zorgverzekering?

U krijgt de kosten van zittend ziekenvervoer vergoed, als u:

nierdialyse krijgt in een ziekenhuis of dialysecentrum;

chemotherapie of radiotherapie krijgt voor een kwaadaardige aandoening;

afhankelijk bent van een rolstoel en zelf geen aangepast vervoer heeft;

te slecht ziet om alleen te gaan. Dit is bij een gezichtsscherpte van 0,3 of minder aan beide ogen (met correctie).

Er zijn uiteraard nog meerdere redenen waarom u recht op zittend ziekenvervoer kan hebben. Vraag het daarom altijd na bij uw zorgverzekering of neem contact met ons op en dan kunnen wij u ook helpen!

Helaas is een simpel ‘ja’ van uw zorgverzekering niet voldoende om mee te mogen met de taxi! U moet hiervoor een zogenaamde akkoordverklaring van uw zorgverzekeraar hebben waar in staat dat u recht heeft op zittend ziekenvervoer. Deze akkoordverklaring kunt u krijgen door een machtigingsformulier door uzelf en uw behandelend arts in te laten vullen en ondertekenen en deze op te sturen naar uw zorgverzekeraar. Meestal heeft u dan vrij snel de akkoordverklaring binnen! Als u niet goed weet hoe dit in zijn werk gaat, helpen wij u uiteraard graag! Wij kunnen de formulieren al voor u gereed maken zodat u er zelf (bijna) niets meer aan hoeft te doen!